Rádio Sázava oficiálně v DAB+, Expres FM získalo šest VKV vysílačů mimo Prahu

20. říjen 2022

Podnikatel Miroslav Pýcha může převést experimentální vysílání svého znovu oživeného projektu Rádio Sázava v multiplexu COLOR DAB+ z experimentálního do ostrého provozu. Na svém posledním zasedání o tom rozhodla Rada pro rozhlasového a televizní vysílání, která zároveň udělila první VKV vysílače stanici Expres FM mimo Prahu.

Rádio Sázava získalo licenci na období osmi let, tedy do roku 2030. Program je již v současné době k dispozici v experimentálním režimu k dispozici v pražském a středočeském multiplexu COLOR DAB+ na kanálu 7C pod označením TEST. Pýcha již dříve portálu Digitální rádio řekl, že Sázava má být oldies rádiem s prvky country a dalších žánrů. Bude obsahovat i mluvené slovo, a to jak z archivu tak i živě, tvořit však bude minoritu.

Rozhlasová stanice Expres FM, která patří společnosti Seznam.cz, pak bude moci rozšířit svůj zásah terestrickým signálem. Program je součástí dvou DAB+ multiplexů, kromě sítě COLOR také v nabídce ČRa DAB+, kde je však k dispozici s nižší zvukovou kvalitou. Expres FM zamíří zatím na VKV vysílačích do Domažlic (103 FM), Karlových Varů (105 FM), Klatov (92,4 FM), Plzně (103 FM), Tachova (105,6 FM) a také Železné Rudy (105,6 MHz).

autor: lukpo
Spustit audio

Související