Rádio vs. streamovací služby v automobilech, záchranou je hybridní vysílání

2. květen 2023

Mezinárodní konference Radiodays Europe 2023, která se konala na konci března v Praze, nastínila v jednom z bloků i budoucnost klasického rozhlasového vysílání při jízdě automobilem. Právě ve vozech je tato forma distribuce audio obsahu ohrožena streamovacími službami typu Spotify, Apple Music a dalšími.

Nabídka klasického rozhlasového vysílání v automobilu již nestačí a jako záchrana kotva se jeví hybridní audio, tedy kombinace jednotlivých platforem šířených vzduchem s dodatkovým obsahem přístupným online. Laurence Harrison, ředitel partnerství pro automobilový průmysl s platformou Radioplayer, na konferenci Radiodays Europe upozornil, že právě Radioplayer jako taková služba zvyšuje hodnotu klasického rozhlasového vysílání.

Klasické rádio nesmí z automobilů zmizet, to by bylo fatální. Jako důkaz, že se nejedná o planou hrozbu, připomněla Alexandra Daskalopoulos, zakladatelka a generální ředitelka řecké mediální společnosti Frontstage Entertainment, odebrání FM tuneru z mobilních telefonů iPhone. Americkou společnost později následovaly i další značky. Automobilky by neměly v následujících letech získat dojem, že rádio je ve voze něco jako zbytečnost.

autor: lukpo
Spustit audio

Související