Radio Wave nasadilo nový podcast Krása, Linda Bartošová v něm zpovídá známé i neznámé ženy

7. listopad 2022

Krása je prvním autorským audio dokumentem novinářky a moderátorky Lindy Bartošové, která nedávno odešla z České televize a od příštího roku bude působit v týmu Aktuálně.cz vedle kolegyně Světlany Wittovské. V sedmidílné sérii přináší osobní zpovědi známých i neznámých žen, které se vymezují vůči konvenčním stereotypům krásy.

Čtěte také

Bartošová spolu s odbornicemi a odborníky rozebírá v podcastu Krása souvislosti ženského vzhledu se společenským statusem, úspěšností, osobními vztahy nebo psychickým a fyzickým zdravím. Oblíbená moderátorka je sama autorkou podcastu, jeho kreativní producentkou a dramaturgyní Veronika Ruppert z Radia Wave.

K tématům podcastové série Krása patří soutěžení a rivalita v ženské kráse, pretty privilege, zdravotní problémy s dopadem na vzhled, vliv nespokojenosti s vlastním vzhledem na duševní zdraví, sexualizace žen v popkultuře, vnímání proměn spojených se stárnutím nebo feministický pohled na ženskou krásu. Programovou novinku Českého rozhlasu si můžete poslechnout na audioportálu mujRozhlas.

Linda Bartošová vystudovala žurnalistiku na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy. V roce 2020 se umístila v žebříčku mladých talentů časopisu Forbes 30 pod 30. Ve veřejném prostoru otevírá svými aktivitami témata spojená s feminismem a sexismem a snaží se přibližovat realitu žen.  Od roku 2022 je na volné noze. V témže roce vydala knihu Novinářky, soubor rozhovorů s ženami v českých médiích.

autor: lukpo
Spustit audio

Související