Rádio Zet prochází pod novým vlastníkem programovými změnami

18. duben 2023

Informačně-hudební rozhlasová stanice, která je součástí DAB+ multiplexu Českých Radiokomunikací, zavádí některé programové novinky. Ty souvisejí se změnou vlastníka, jímž se nedávno stala společnost SPM Media, která je součástí Echo Media. Digitálně je možné stanici naladit v Praze a okolí, Plzni a Ostravě.

„Rádio Zet, které je od loňského roku ve vlastnictví společnosti SPM Media, částečně upravuje (…) své programové schéma. Od pondělí 13. března vysílá původní, česky mluvený obsah od pondělí do pátku od 06:00 do 16:30 hodin, mimo toto časové pásmo a o víkendech bude přebíráno vysílání BBC World Service,“ informoval portál MediaGuru. Do konce loňského roku byla stanice součástí společnosti Czech Media Invest.

Informačně-hudební rádio je možné naladit v Praze a okolí digitálně na kanálu 7A z Žižkovského vysílače, případně s nižším výkonem a menším pokrytím ze Strahovské věže. Mimo území hlavního města je pak Rádio Zet taktéž součástí DAB+ multiplexu Českých Radiokomunikací a to na Plzeňsku na kanálu 6D s výkonem 1 kW, případně v Ostravě na kanálu 7D s výkonem 199 Wattů. Celkem je tedy stanice k dispozici v DAB+ ze čtyř lokalit.

autor: lukpo
Spustit audio

Související