Celoplošné Radio Z už nebude patřit majiteli Evropy 2 a Frekvence 1, publicisticko-hudební stanice bude mít nového vlastníka

25. říjen 2022

Komerční rozhlasová stanice Radio Z už nebude součástí koncernu Czech Media Invest, kam patří skrze mediální skupinu Active například také Evropa 2, Frekvence 1 nebo digitální program Pigy. Novým vlastníkem se stane společnost SPM Media. Oba subjekty se dohodly na tom, že výši transakce nebudou zveřejňovat, musí ji ještě posvětit vysílací rada.

Čtěte také

„Při našem vstupu na rozhlasový trh bylo „Zetko“ doslova ve stavu agónie, mělo dva různé majitele, kteří se nedokázali dohodnout na jeho dalším směřování a financování. Vykoupili jsme podíl druhého společníka a nastartovali novou etapu, která vyústila v zájem respektovaného investora,“ připomněl mimo jiné Daniel Častvaj, jednatel CMI News a zároveň člen představenstva mateřské společnosti Czech Media Invest.

„Touto akvizicí vstupujeme do pro nás nových vod rozhlasového vysílání. Je to velká výzva a zároveň příležitost, jak rozšířit naše aktivity v oblasti českých médií. Nezávislá média hrají a budou i nadále hrát zásadní roli v naší společnosti. Během přechodného období, kdy bude stanice přecházet pod naše křídla, budeme i nadále využívat zázemí a podporu CMI News,“ uvedl Marek Španěl, partner skupiny SPM, hlavní akcionář společnosti Echo Media.

SPM charakterizuje sebe samu jako českou investiční skupinu, která hledá zajímavé příležitosti zejména pro dlouhodobé investice. Ve své institucionální podobě funguje od roku 2016 a je postavena na úspěších jejích dvou zakladatelů Slavomíra Pavlíčka a Marka Španěla. Podle posledních dat Radioprojektu, oficiálního měření poslechovosti tuzemských rozhlasových stanic, za I. a II. kvartál 2022 ladí „Zetko“ denně 14 tisíc, týdně pak 29 tisíc lidí. Radio Z je také součástí DAB+.

autor: lukpo
Spustit audio

Související