Radio Zona Rossa: Itálie má od března rozhlasovou stanici zaměřenou na koronavir

13. březen 2020

Cílem speciálního rozhlasového programu je nabídnout posluchačům komplexní informace k dané problematice a užitečné rady při komunikaci s jednotlivými institucemi.

Speciální rozhlasovou stanici zaměřenou na zpravodajství v souvislosti s koronavirem spustil v březnu provozovatel italského Radia Codogno. Radio Zona Rossa vysílá jako jeho součást dvakrát denně, a to od 11 a od 17 hodin. O nové rozhlasové stanici informoval portál Vaticana News. V regionu Lombardie je možné tuto stanici naladit na analogové frekvenci 100.350 MHz, on-line stream bohužel v současné době není k dispozici. Stanice funguje na bázi dobrovolnické činnosti.

Radio Zona Rossa (Červená zóna, pozn. red.) si klade za cíl přinášet užitečné informace posluchačům v postižených oblastech. Starší posluchači se tu mohou například dozvědět o tom, jak jim může stát vyplatit důchod, pokud jsou v karanténě, nebo jak vyřešit poštovní služby. Ve vysílání nechybí mimo jiné ani četba pro děti. „Občané se potřebují dostat k určitým zprávám, ale také získat snadný kontakt s okolím skrze přátelský hlas,“ uvedl biskup a jeden z představitelů stanice Maurizio Malvestiti.

autor: lukpo
Spustit audio

Související