Rakouský metropolitní DAB+ multiplex nabízí zájemcům opět volnou kapacitu

6. září 2021

Společnost RTG Radio Technikum, která je provozovatelem metropolitního DAB+ multiplexu ve Vídni, opět nabízí volnou kapacitu pro zájemce o tuto technologii. Kapacita je 54 CU jednotek, což odpovídá jednomu novému programu.

CityMUX Wien II funguje na kanálu 11C a digitální síť je částečně zachytitelná i na území České republiky, například na jižní Moravě a části jižní Čech. Výzva k žádostem pro nové zájemce byla platná do 25. srpna, následně by mělo dojít k vyhodnocení jednotlivých vysílatelů. Podle portálu Satellifax bude zahájena distribuce nového programu nejpozději 1. října. Majitelé DAB+ rádií v příhraničí tak již mohou vyhlížet dalšího zájemce. 

Nemuselo by jít ale nutně o jedinou programovou změnu. Společnost RTG Radio Technikum již dříve nabídla stejnou kapacitu, tedy 54 CU jednotek, případným zájemcům. I tento nový hráč by se mohl v multiplexu objevit v průběhu října. Multiplex podle informací portálu Satellifax opustí v dohledné době stanice Musikwelle, další volná kapacita byla rezervována pro program Radio Gute Laune. Aktuálně je v digitální síti šířeno čtrnáct programů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související