Regionální síť 4 pro Prahu a střední Čechy čekají změny, dočasně vypne DVB-T2 vysílač Zelený pruh

27. září 2022

Se závěrem září dojde podle informací redakce portálu Digitální rádio k ukončení šíření placené televize Anténa+ v nabídce Regionální sítě 4 na kanálu Praha z vysílačů Strahov a Ládví. Zároveň bude dočasně přerušen provoz kóty Zelený pruh. Praha TV, která zůstane v multiplexu jediným programem, změní kódování.

Provozovatel satelitní televize Skylink ukončí se závěrem tohoto měsíce technický provoz své placené pozemní služby Anténa+. Tento krok bude spočívat v odpojení programů v DVB-T2 multiplexu šířeném na kanálu 46 z pražských vysílačů Strahov, Ládví a Zelený pruh. Jde de facto už pouze o symbolický krok, protože programy jsou sice stále v digitální síti šířeny, ale koncovým divákům už nejsou po ukončení služby k dispozici.

Technici společnosti zároveň počítají s překlopením metropolitní stanice Praha TV z kódování H.265/HEVC do H.264/AVC. Multiplex nadále pokračuje ve standardu DVB-T2 a je případně připraven pro příchod dalších zákazníků, kteří by měli o kapacitu zájem. Praha TV bude od konce září jediným programem šířeným v Regionální síti 4. Z důvodu stavebních prací na objektu Zelený pruh zároveň dojde na blíže neurčenou dobu k vypnutí vysílače.

autor: lukpo
Spustit audio

Související