Skončí placená pozemní televize Anténa+? Zvažujeme, co s projektem dál, potvrzuje šéf Skylinku

20. duben 2022

Francouzská skupina Canal+ v současné době vyhodnocuje projekt placené pozemní televize Anténa+, která funguje v Praze. Podle člena představenstva M7 Group Jaromíra Glisníka má být o budoucnosti tohoto projektu rozhodnuto v horizontu přibližně jednoho měsíce. Informace o konci služby, které se objevily v diskusích, označil za spekulace, potvrdil nicméně, že v tuto chvíli již operátor nepřijímá nové aktivace.

Majitel satelitní a internetové televize Skylink, francouzská skupina Canal+, v současné době stojí před rozhodnutím, jak naložit s projektem své placené platformy Anténa+, která funguje ve standardu DVB-T2 v Praze a středních Čechách od roku 2020. Portálu Digitální rádio to potvrdil člen představenstva M7 Group Jaromír Glisník. „Projekt vyhodnocujeme. Předpokládám, že se rozhodneme během jednoho měsíce,“ uvedl Glisník.

Podle informací naší redakce bojuje Anténa+ dlouhodobě s nízkým počtem předplatitelů, Skylink však nikdy oficiálně jejich počet nezveřejnil a neuvedl ani řádovou cifru. Vysílání pro Prahu a střední Čechy mělo být pilotním projektem k případnému celoplošnému fungování platformy, projekt se však v současné době jeví vzhledem k postoji ČTÚ přidělit pro takovou síť kmitočty spíše jako nereálný. „V tomto směru nevidíme světlo na konci tunelu,“ přiznává.

autor: lukpo
Spustit audio

Související