V DVB-T2 multiplexu 24 začaly vysílat i stanice TV Brno 1 a i-Vysočina.cz

4. říjen 2021

Nejen metropolitní Praha TV, ale také stanice TV Brno 1 a i-Vysočina.cz se staly od pátku 1. října součástí programové nabídky DVB-T2 multiplexu 24. Zájemci si je mohou naladit pouze v regionech, na které cílí, kanály nejsou šířeny celoplošně, tedy v Jihomoravském kraji, respektive na Vysočině.

Operátor DVB-T2 multiplexu 24, společnost Digital Broadcasting, zařadila do své programové nabídky nejen stanici Praha TV, ale také regionální programy TV Brno 1 a i-Vysočina.cz. Na novinku upozornil portál Digitální rádio jeho čtenář František, krátká informace se objevila také na samotném webu firmy. Programy si mohou zájemci naladit pouze v dotčených regionech, celoplošné šíření by pochopitelně nedávalo žádný smysl.

Multiplex 24 je pro diváky zajímavý zejména šířením tematických stanic skupiny Nova, jako jsou Nova Fun, Nova Gold, Nova Action nebo Nova Lady, která odstartuje v pondělí 18. října. Lepší obrazovou kvalitu než v konkurenční síti Českých Radiokomunikací tu má i samotná TV Nova. Multiplex 24 je jedinou celoplošnou síti, která umožňuje regionalizaci, což samozřejmě operátorovi na trhu přináší směrem k malým terestrickým hráčům jistou výhodu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související