Regionální televize TVS pro Slovácko začala vysílat ve vysokém rozlišení Full HD

16. prosinec 2020

Vysílání TVS, které je určeno zejména pro Zlínský a Jihomoravský kraj, je dalším regionálním programem dostupným ve vyšší obrazové kvalitě. Zákazníci kabelové sítě Vodafone ji najdou v jednom z DVB-T multiplexů operátora.

Největší kabelový operátor na trhu, společnost Vodafone, si připravila pro své zákazníky překvapení. Regionální televizi TVS (TV Slovácko) začala šířit v jednom ze svých DVB-T multiplexů ve vysokém rozlišení obrazu HD, respektive Full HD, tedy poměru 1920x1080i. Redakce portálu Digitální rádio to zjistila v pondělí 14. prosince monitoringem sítě operátora, na novinku nás upozornil také čtenář Jindřich. Ve vysokém rozlišení mají možnost TVS sledovat zákazníci minimálně v Praze; ZAK TV, Polar a Praha TV jsou nadále v SD kvalitě.

Provozovatel TVS na svém webu uvádí, že vysílací licenci získala stanice v roce 2006. Už v březnu 1999 ale byly položeny její základy coby kabelové televize pro Uherské Hradiště a nyní patří mezi nejsledovanější regionální televize v České republice. Jejím provozovatelem je společnost J.D.Production sídlící na Palackého náměstí 293. Zakladatelem a zároveň ředitelem a jednatelem je Jan Dudek. Terestrické vysílání v DVB-T2 multiplexu 24 je dostupné ve Zlínském a Jihomoravském kraji a v pohraničních oblastech Slovenska.

autor: lukpo
Spustit audio

Související