Regionální vysílání nejen v DVB-T2 by Česká televize mohla rozšířit v příštím roce

22. březen 2021

V průběhu příštího roku by mohla Česká televize rozšířit stávající podobu regionálního vysílání, která je divákům dostupná na programu ČT1 také prostřednictvím platformy DVB-T2, na satelitu a v kabelových sítích. Generální ředitel veřejnoprávního média Petr Dvořák to uvedl v rozhovoru pro magazín Euro.

Kromě Prahy (mutace ČT1 Čechy), Brna (ČT1 Jižní Morava) a Ostravy (ČT1 Severní Morava) chtěla Česká televize do vysílání zapojit i regionální studia v Plzni, Českých Budějovicích, Hradci Králové a Ústí nad Labem. „Připraveni jsme, finální fázi příprav zbrzdila pandemie. Projekt by mohl být spuštěn v průběhu příštího roku,“ konstatoval Dvořák pro týdeník Euro. Posílení krajského vysílání vychází z původního projektu ČT regio. Česká televize už si následně jeho možnosti vyzkoušela na internetovém kanálu ČT24+.

Generální ředitel veřejnoprávního média dále v obsáhlém rozhovoru potvrdil, že by si přál pokračování programu ČT3, o jehož osudu bude rozhodovat Rada České televize. Rozpočet 40 milionů korun počítá s provozem této stanice do poloviny letošního roku. Náklady na provoz kanálu jsou složené z distribuce signálu, poplatku za reprízy pořadů a několika lidí, kteří vysílání připravují. „Jeho financování závisí na tom, zda nám premiér s ministryní financí prodlouží výjimku na odpočet DPH,“ dodal generální ředitel České televize.

Budoucnosti ČT3 se dnes věnuje v samostatném rozhovoru s programovým ředitelem Milanem Fridrichem oborový portál MediaGuru.

autor: lukpo
Spustit audio

Související