Rock Antenne poslouchá denně více než půl milionu lidí, rozhlasové stanici výrazně pomáhá DAB+

28. červenec 2022

590 tisíc posluchačů denně ladí vysílání rozhlasové stanice Rock Antenne, které výrazně u našich západních sousedů pomáhá distribuce prostřednictvím digitálního vysílání DAB+. Meziroční nárůst základný fanoušků činí téměř 16 %. Stanice je k dispozici v bavorských regionálních sítích i celoplošném multiplexu Antenne Deutschland.

„Domovem našeho rockového rádia je Bavorsko a odtud se s naší sítí Rock Antenne dostáváme do celého Německa, Rakouska a do celého světa. Náš tým je hrdý na nový rekord, ale zároveň zůstává plný pokory. Jsme vděčni naší komunitě, že jsme jejich rockovou rozhlasovou stanicí číslo 1 v celém Bavorsku,“ uvedl generální ředitel Guy Fränkel. Rozhlasová stanice se opírá o aktuální výsledky Rozhlasové analýzy Bavorsko 2022 (FAB).

Poprvé je součástí FAB kromě celoplošné nabídky Rock Antenne i nový rozhlasový program pro Bavorsko „Tento obsah je šířen po celém Bavorsku přes DAB+ a na FM vysílačích v Augsburgu a Mnichově a také distribuován na internetu. Rock Antenne tak má v bavorském vysílacím paketu významný podíl,“ doplnil Fränkel. Celoplošnou verzi stanice je možné zachytit na omezeném území Čech na kanálu 5D, regionální mutaci pak v bavorských sítích.

autor: lukpo
Spustit audio

Související