Rocková rozhlasová stanice Star FM vstoupí do DAB+ multiplexu Sachsen K12A

6. září 2023

Součástí saského celoplošného DAB+ multiplexu, který má významný přesah i na území Čech, se stane od 15. září rocková stanice Star FM. Vysílatel o tom informoval na svých webových stránkách. Po Radiu Galaxy Sachsen jde tak v krátké době již o druhé rozšíření této digitální sítě.

Čtěte také

Zatímco doposud bylo možné rozhlasovou stanici naladit pozemně pouze v Berlíně, Braniborsku a bavorském regionu Franky, nově to bude i v německé spolkové zemi Sasko. Jak je uvedeno výše, tento multiplex má významný přesah i na území Čech – do Karlovarského, Ústeckého nebo Libereckého kraje. S venkovní anténou lze přijímat rozhlasovou síť Sachsen K12A i dále od německých hranic, například ve středních Čechách nebo Praze.

Star FM bude po Radiu Ostrock další rockovou stanicí v tomto multiplexu. „Přinášíme to nejlepší z rockového světa přímo k vám a jsme hrdí, že s vámi můžeme sdílet naši vášeň pro dobrou rockovou hudbu. Naši Star FM DJs vás doprovází na nezapomenutelné cestě desetiletími rocku – od silných zvuků 60. let až po moderní hity současnosti,“ informuje nováček saského rozhlasového éteru. Po zařazení Star FM bude v rozhlasové síti k dispozici již jedenáct stanic.

autor: lukpo
Spustit audio

Související