Rok 2019 v Německu: DAB+ roste ve všech směrech

17. prosinec 2019

Populace, která má přístup k digitálnímu rádiu, se zvýšila z 12,7 milionu v roce 2018 na 17 milionů za letošní rok. Jde o téměř čtvrtinu lidí starších 14 let.

Bilance roku 2019, kterou dnes zveřejnila organizace Digitalradio Deutschland, přináší ve všech směrech pozitivní zprávy pro DAB+ vysílání u našich západních sousedů. Počet německých domácnosti s digitálním rádiem se letos zvýšil na necelých 23 %, což je meziroční nárůst o více než pět procent. Organizace zároveň potvrdila dvojciferné tempo růstu digitálního rádia pro další segmenty trhu – přístup k DAB+ i prodej odpovídajících zařízení. Ve více než devíti milionech domácností je alespoň jeden digitální přijímač.

Populace, která má přístup k digitálnímu rádiu, se zvýšila z 12,7 milionu v roce 2018 na 17 milionů za letošní rok. Jde o téměř čtvrtinu lidí starších 14 let. Prodej výhradně analogových rádií již několik let v Německu klesá. Celkový objem prodaných digitálních rádií v Německu je nyní 14,6 milionu, oproti roku 2018 jde o nárůst o 24 procent. DAB+ svědčí zejména pestrá programová nabídka a rozšiřování celoplošné sítě do dalších lokalit. DAB+ přináší v Německu 260 regionálně odlišných stanic a 65 programů exkluzivně.

autor: lukpo
Spustit audio

Související