On-line deník Aktuálně.cz začal nabízet podcasty, následuje Český rozhlas

8. leden 2020

V první fázi zavádí český on-line deník autorské projekty kulturního novináře a moderátora Petra Viziny a spisovatele Miloše Doležala. Na Vizinu si mohou pamatovat diváci České televize, Doležal se proslavil knihami o osudu vysočinského faráře Josefa Toufara.

Podobně jako průkopník podcastů Český rozhlas také on-line deník Aktuálně.cz začíná nabízet svým návštěvníkům podcasty – audiopořady vytvořené speciálně pro internetové prostředí, které může uživatel konzumovat na desktopu nebo přes mobilní zařízení. V první fázi zavádí Aktuálně.cz autorské projekty kulturního novináře a moderátora Petra Viziny a spisovatele Miloše Doležala. Podcasty si nedávno vyzkoušela i televize Nova, která je nabízela jako bonus ke svému kriminálnímu seriálu Dáma a král, od podzimu 2019 je přináší i RTVS.

Petr Vizina patří dlouhodobě k nepřehlédnutelným postavám české kulturní scény. Deset let vedl rubriku Kultura v České televizi, předtím psal pro Lidové i Hospodářské noviny, k tomu koncertuje a moderuje. „Můj podcast Na dotek chce na Aktuálně.cz představit inspirující osobnosti, které v intimnějším povídání ukážou osobnější rozměr,“ vysvětluje Vizina. Miloš Doležal byl dlouholetým redaktorem rozhlasové stanice Vltava, je známým publicistou a spisovatelem. Proslavily ho zejména knihy o osudu vysočinského faráře Josefa Toufara.

autor: lukpo
Spustit audio

Související