Rozhlasová rodina Deutschlandradio oznámila vypnutí dalších šesti FM vysílačů ve třech spolkových zemích

11. duben 2022

30. června letošního roku bude vypnuto dalších šest analogových vysílačů v pásmu FM, které patří rozhlasové skupině Deutschlandradio. Tento krok bude realizován ve třech německých spolkových zemích - v Hesensku, Bádensku-Württembersku a Sasku-Anhaltsku. Rozhlasový dům to oznámil v pátek v tiskové zprávě.

Spolu se stanicí Deutschlandfunk Nova, speciálním okruhem Dlf DokDeb a dalšími soukromými programy v celostátní programové nabídce DAB+ prostřednictvím kanálu 5C je již možné přijímat všechny okruhy digitálně přes anténu. S ohledem na regionálně velmi dobré pokrytí DAB+ bude 30. června ukončeno paralelní analogové FM vysílání prostřednictvím několika menších FM vysílačů s krátkým dosahem.

Postiženy jsou programy Deutschlandfunk (89,2 FM) a Deutschlandfunk Kultur (95,2 FM) na vysílači Pforzheim; Deutschlandfunk v Dessau (107,1 FM), Eschwege (100,6 MHz) a Hofgeismar (106,9 MHz) a Deutschlandfunk Kultur v oblasti Bad Camberg (88,6 MHz) a Gießen (107,5 MHz). S vypínáním méně významných FM vysílačů začala rozhlasová rodina již v roce 2018 a aktuálně dosahuje díky DAB+ pokrytí téměř 75 obyvatel pro indoor příjem.

autor: lukpo
Spustit audio

Související