Rozhlasová rodina Deutschlandradio vypíná další nízkovýkonné FM vysílače

15. červen 2022

Německý veřejnoprávní rozhlas Deutschlandradio chystá další vlnu omezení analogového vysílání v pásmu FM. Náhradou za tuto distribuci je digitální rádio DAB+, které již zajišťuje prostřednictvím prvního celoplošného multiplexu DR Deutschland prakticky celorepublikové pokrytí. Operace je naplánována na 30. června.

Jak uvedla v tiskové zprávě organizace Digitalradio Deutschland, s ohledem na regionálně velmi dobré pokrytí DAB+ bude k 30. červnu ukončeno paralelní analogové vysílání prostřednictvím několika menších FM stanovišť s malým dosahem. Na celkem šesti místech v Hesensku, Bádensku-Württembersku a Sasku-Anhaltsku budou programy Deutschlandfunk a Deutschlandfunk Kultur v budoucnu vysílány primárně digitálně.

Postiženy jsou okruhy Deutschlandfunk (89,2 MHz) a Deutschlandfunk Kultur (95,2 MHz) na vysílači Pforzheim; Deutschlandfunk v Dessau (107,1 MHz), Eschwege (100,6 MHz) a Hofgeismar (106,9 MHz) a Deutschlandfunk Kultur z Bad Cambergu (88,6 MHz) a Gießenu (107,5 MHz). Rozhlasový multiplex DR Deutschland, který obsahuje stanice Deutschlandradio, je zachytitelný i na významném území Čech na kanálu 5C.

autor: lukpo
Spustit audio

Související