Rozhlasová rodina Deutschlandradio: DAB+ je vítězem naší poslechovosti

22. duben 2022

Ředitel rozhlasové skupiny Deutschlandradio, která se výrazně podílí na digitalizaci rádia v sousedním Německu, označuje dlouhodobě technologii DAB+ za jeden ze svých strategických pilířů. Navyšování jeho popularity odpovídá podle ředitele Stefana Raueho rozšiřování prvního celoplošného multiplexu do dalších regionů.

Čtěte také

„Výrazně rozšířený dosah DAB+ odráží úspěch expanze sítě. Digitální rádio je nyní stále více dostupné v prvotřídní kvalitě i ve venkovských oblastech. Údaje o poslechovosti programů Deutschlandradia jsou v souladu s obecným trendem. Vývoj počtu posluchačů oproti posledním letům zůstává mimořádně pozitivní,“ uvedl při příležitosti zveřejnění výsledků Mediální analýzy Audio 2022 ředitel skupiny Stefan Raue.

Rozhlasová stanice Deutschlandfunk jako vlajkový program Deutschlandradia ladí podle aktuálních statistik celkem 2,23 milionu posluchačů, denně pak 2,08 milionu lidí. Celostátní program Deutschlandfunk Kultur poslouchá každý den 0,54 milionu lidí. Více než 133 tisíc posluchačů ladí každý den novou, výhradně digitální službu Deutschlandfunk Nova. Rozhlasová síť DR Deutschland má na kanálu 5C výrazný přesah i na naše území.

„Čísla ukazují dva vývojové trendy: Na jedné straně vidíme stabilizaci po rekordních výsledcích na začátku koronavirové pandemie. Na druhou stranu růst poslechovosti a povědomí o pořadech Deutschlandradia ukazuje, že o spolehlivé informace a naše pořady je stále velký zájem. Chceme této příležitosti využít a ze zájemců udělat pravidelné posluchače,“ doplnila programová ředitelka Jona Teichmannová.

autor: lukpo
Spustit audio

Související