Rozhlasová síť DR Deutschland má i po deseti letech od spuštění oblasti s problematickým pokrytím

23. září 2021

První celoplošný DAB+ multiplex v Německu oslavil letos v létě deset let od svého spuštění. Přesto je v Německu ještě řada míst, kde jeho signál není k dispozici vůbec, případně je pokrytí velmi problematické. Potvrdil to i test redakce portálu Teltarif.

Jednou z problematických oblastí je podle zjištění německého webu město Bad Kreuznach ve spolkové zemi Porýní-Falc. Přesto, že v této lokalitě žije okolo padesáti tisíc obyvatel, pokrytí tu není optimální, a to včetně jízdy automobilem, kdy lze zachytit signál obou celoplošných multiplexů, nicméně trpí častými výpadky. V této oblasti je paradoxně k dispozici místní DAB+ síť a také programová nabídka veřejnoprávního rozhlasu SWR.

Další problematickou oblastí se ukázal region Karlsruhe. Samotné město nemá svůj vlastní DAB+ vysílač a oblast také dokrývají kóty v Heidelbergu nebo Baden-Baden. Menší problémy s příjmem se objevily také v oblasti Darmstadtu. Výrazně hůře je na tom s pokrytím druhá celoplošná síť Antenne DE. Řada problematických lokalit je například v sousedním Bavorsku, velmi dobře jsou pokryty metropolitní oblasti jako Mnichov, Augsburg nebo Řezno.

autor: lukpo
Spustit audio

Související