Rozhlasová stanice Alpin FM součástí programové nabídky DAB+ v Bavorsku

27. říjen 2020

Alpin FM přináší do digitálního éteru silnou stopu alpského regionu. Věnuje se mu po stránce hudební i mluveným slovem. Samotné motto stanice „Echt bairisch“, neboli „Zkrátka bavorský“, ukazuje na regionální specifika.

Součástí programové nabídky digitálního rádia DAB+ v Bavorsku se stala stanice Alpin FM. Posluchači ji mohou naladit nově jako součást multiplexu Voralpenland, který je šířen na kanálu 7A, a to zejména pro německou část alpského regionu. Alpin FM přináší opět do digitálního éteru programovou pestrost díky klasickým hitům známým z Bavorska i Rakouska. Příjem sítě bohužel na většině území Čech není možný. Na stejném kanálu vysílají také tuzemské multiplexy ČRa DAB+ v Praze a RTI cz, mj. v Plzeňském kraji.

Na daný region se Alpin FM zaměřuje i programově, a to v oblasti informací, publicistiky a doplňkové servisu. Ve vysílání najdou posluchači i typický bavorský dialekt pro danou oblast a vše podtrhuje i motto stanice „Echt bairisch“, neboli „Zkrátka bavorský“, ovšem slogan v tomto tvaru opět podtrhuje regionální specifikum. V dané oblasti doplňuje Alpin FM vysílání stanic Bayernwelle Südost, Radio Charivari Rosenheim, Radio Galaxy Rosenheim, Radio Alpenwelle a Radio Oberland. Webové stránky jsou k dispozici na adrese alpin.fm.

autor: lukpo
Spustit audio

Související