Rozhlasová stanice Oldie Antenne začala po DAB+ vysílat i na satelitu Astra

24. květen 2024

Mediální skupina Antenne Bayern doplnila satelitní distribuci svého stejnojmenného komerčního programu a tematické stanice Rock Antenne také o program Oldie Antenne. V tuto chvíli jsou tak prostřednictvím distribuce signálu z družice dostupné všechny klíčové značky Antenne Bayern Group. Právě pozici Oldie Antenne se snaží vysílatel dlouhodobě posilovat.

Čtěte také

Oldie Antenne, která je jednou z rostoucích značek Antenne Bayern Group v digitálním prostoru, využívá další distribuční kanál. V České republice už je možné tento program od čtvrtka 23. května naladit také na satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně. Signál je šířen do celé Evropy volně, tedy v režimu free-to-air (FTA), a není tak vyžadována dekódovací karta žádného z operátorů. Standardně je opět využita audio stopa ve formátu HE-AAC.

Antenne Bayern Group má v provozu svůj digitální oldies program dva roky. Očekávaná rozhlasová stanice s kultovními hity odstartovala začátkem února 2022. Její signál se rozšířil mezi posluchače zejména díky digitálnímu vysílání DAB+, které umožnilo i částečné pokrytí Čech. Oldie Antenne je součástí multiplexu Sachsen K12A, který odstartoval v loňském roce. Antenne Bayern Group musí čelit na trhu velké konkurenci, jednou z nich je například Schwarzwaldradio.

Parametry příjmu: Astra 1N (19,2 stupně východně), 12148/H, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio

Související