Rozhlasová stanice Radio Fantasy v DAB+ multiplexu Allgäu Donau Iller

21. červen 2022

V sousedním Bavorsku došlo v uplynulých dnech k dalšímu rozšíření programové nabídky na platformě DAB+. Součástí tamní sítě Allgäu Donau Iller se stala stanice Fantasy Allgäu. Programu je vyhrazen datový tok 72 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. V současné době je obsazeno rovných deset programových pozic.

Rozhlasovou síť Allgäu Donau Iller, dříve označovanou pouze jako Allgäu, je možné zachytit na úrovni dálkového příjmu i na území Čech, ovšem pouze v místech, kde nedochází ke kolizi s DAB+ multiplexem MDR Thueringen. Obě programové nabídky využívají pro svou distribuci kanál 8B. V minulosti se rozhlasová síť z Alp označovala pouze jako Allgäu, změna názvu však reflektuje lépe její postupnou expanzi do dalších oblastí.

Radio Fantasy už na zařazení do nového DAB+ multiplexu pochopitelně upozorňuje své posluchače, a to včetně svých webových stránek. „Novinky, tipy pro volný čas a mnoho dalších služeb je regionalizováno tak, aby obyvatelé Augsburgu a Allgäu dostávali relevantní zprávy z jejich oblasti,“ uvádí rozhlasová stanice. „Kombinace již tak velmi úspěšného programu a našich vlastních regionálních informací pro Allgäu je velmi slibná,“ konstatoval programový ředitel Alexander Woldrich.

autor: lukpo
Spustit audio

Související