Rozhlasová stanice Rádio Haná – SkyRock opustila DAB+

18. únor 2023

Česká rozhlasová stanice Rádio Haná – SkyRock už nevysílá prostřednictvím pozemního digitálního vysílání. Distribuce tohoto programu v multiplexu COLOR DAB+ pokrývající Prahu a střední Čechy s přirozenými přesahy do dalších regionů byla ukončena. Provozovatel sítě to bez dalších podrobností oznámil v pátek večer na sociální síti Facebook.

„COLOR DAB+ multiplex dnes opustila stanice Skyrock, na její pozici jsme prozatím nasadili stanici DAB Test LQ s parametry 64kbps + PS + SBR. Příjemný poslech,“ informoval bez dalších podrobností provozovatel multiplexu. Dostupnost stanice na platformě DAB+ byla více méně bonusem, který ani provozovatel na svém webu nezmiňuje. Primárně zde hovoří o pokrytí FM signálem mj. v okolí Olomouce, Prostějova, Přerova, Šumperku, Kroměříže a dalších oblastech.

Rádio Haná – SkyRock slibuje na svých webových stránkách nejlepší rockovou hudbu na Hané. „Podstatnou část hudebního obsahu tvoří "melodický rock", zasazený do běžného vysílacího schematu Radia Haná,“ představuje filosofii stanice na jejím online portálu majitel Rádia Haná Pavel Foretník. Součástí multiplexu COLOR DAB+ zůstává v tuto chvíli deset plnohodnotných rozhlasových stanic včetně dvou německých (Schwarzwaldradio a Schlager Radio) a dva testy.

Další informace a příspěvky, které se nevejdou na náš web, můžete sledovat ve facebookové skupině Digitální rádio DAB+ - oficiální diskuse (název skupiny je aktivním odkazem).

autor: lukpo
Spustit audio

Související