Rozhlasové online databáze včetně portálu DABLIST nově s registrací

6. březen 2024

Webové portály FMLIST a MWLIST jsou od března nově k dispozici pouze na registraci. Portál Digitální rádio na novinku upozornil jeho čtenář Lukáš Valach. Součástí online služeb, do nich patří i DABLIST, spravuje německý programátor a sám aktivní lovec vzdálených signálů Günter Lorenz. Mezi touto komunitou jde o naprosto nepostradatelné webové nástroje.

Čtěte také

„Od 1. března 2024 je obsah fmscan.org/mwscan.org dostupný pouze pro registrované uživatele. Anonymní přístup již není možný. Toto rozhodnutí bylo nutné z důvodu masivního zneužití a porušení našich Smluvních podmínek. Při zakládání nových účtů budeme preferovat aktivní členy rozhlasové DX komunity (DX = dálkový příjem, pozn. red.). Jsme si jisti, že pro všechny ostatní budou existovat řešení na podporu práce komunity,“ vysvětlil Lorenz.

Součástí webových nástrojů, které spravuje německý programátor a lovec vzdálených signálů, je i DABLIST zaměřený na digitální rádio. V praxi funguje tak, že po zadání konkrétního místa nebo GPS souřadnic se uživateli vygeneruje předpokládaný seznam zachycených stanic, v tomto případě DAB+ multiplexů. Lorenzovy nástroje patří k naprosto nezbytné výbavě zájemců o dálkový příjem a mohou velmi usnadnit práci při příjmu signálů i přímo v terénu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související