Rozhlasové stanice Gong 96.3 a RT1 in the mix v DAB+ multiplexu Ingolstadt

13. říjen 2023

Ve čtvrtek 12. října vstoupily do bavorské regionální sítě Ingolstadt nové rozhlasové stanice Gong 96.3, její regionální mutace, a RT1 in the mix. V současné době je tak v DAB+ multiplexu, který je zachytitelný i na omezeném území Čech, k dispozici celkem sedm programů.

Čtěte také

„Velice nás těší, že nyní můžeme být také přítomni v srdci Bavorska s naším oblíbeným programem. Je to skutečná přidaná hodnota pro mnoho dojíždějících, kteří každý den cestují směrem na Mnichov – ale také z širší oblasti Mnichova směrem na Ingolstadt. Na místě je ale pro všechny připravena také nová programová nabídka, která jistě obohatí stanice, které lze v tomto regionu přijímat,“ uvedl generální ředitel Gong 96.3 Johannes Ott.

V DAB+ multiplexu se již objevila také druhá plánovaná stanice, RT1 in the mix. Znamená to, že v současné době je zde k dispozici sedm programů. Kromě dvou zmíněných okruhů i Radio In, Galaxy Ingolstadt, RT1 radio, Hoamatwelle a Oldie Welle. Rozhlasová síť operuje dlouhodobě s dvěma desetikilowattovými vysílači, kterými jsou Gelbelsee a Pfaffenhofen an der Ilm/Wolfsberg. Příjem sítě na kanálu 6A je možný i na omezeném území Čech.

autor: lukpo
Spustit audio

Související