Rozhlasový vysílač jako hudební nástroj. Stanice Nula představí Liblice, Ještěd i Žižkov

30. listopad 2023

Neotřelým způsobem se místa spojená se šířením rozhlasového signálu rozhodli využít autoři unikátního projektu, který vznikal v návaznosti na 100. výročí vysílání Českého rozhlasu. Celkem pět skladeb autorsky realizoval ansámbl TOPOS KOLEKTIV na pěti různých místech spojených s vysíláním rozhlasového signálu.

Neotřelým způsobem se místa spojená se šířením rozhlasového signálu rozhodli využít autoři unikátního projektu, který vznikal v návaznosti na 100. výročí vysílání Českého rozhlasu. Celkem pět skladeb autorsky realizoval ansámbl TOPOS KOLEKTIV na pěti různých místech spojených s vysíláním rozhlasového signálu. Postupně navštívili Žižkovskou věž, Ještěd, Bukovou horu, Lechův kámen či rozhlasový vysílač Liblice B, který je s výškou 355 metrů vůbec nejvyšší stavbou v Česku.

Koncept: TOPOS KOLEKTIV / Annabelle Plum (hlas), Martin Klusák (dechové nástroje a akordeon), Tereza Kerle (hlas, perkuse), Tomáš Kerle (perkuse, elektronika), Hana Hrachovinová (harfa), Marek Kimei Matvija (flétny shakuhachi) a Ian Mikyska (strunné nástroje)

Premiéra: 29. 11. 2023
Zvuk: Martin Klusák, Ladislav Železný
Postprodukce: Martin Klusák, Ian Mikyska
Dramaturgie: Ladislav Železný

Projekt byl realizovaný v koprodukci Českého rozhlasu Vltava a spolku NEIRO Association for Expanding Arts z.s. za podpory Ministerstva kultury České republiky, Magistrátu hlavního města Prahy a Státního fondu kultury ČR a také díky vstřícnosti společnosti České Radiokomunikace.

autor: lukpo
Spustit audio

Související