RTVS propaguje rozšíření DAB+ ve vysílání, sází zejména na řidiče

3. listopad 2023

Rozhlas a televize Slovenska (RTVS) jako veřejnoprávní médium věří, že k digitálnímu rádiu DAB+, které propaguje více méně jako solitér, si najdou cestu zejména řidiči. Právě výhody, které jim technologie přináší, vyjmenovává v promo spotu, který vysílají jeho vybrané okruhy. 24. října se této technologie dočkala Považská Bystrica.

Čtěte také

Rozšiřování pokrytí digitálním rozhlasovým signálem programových služeb RTVS proběhlo 24. října na vysílači Považská Bystrica. Důvod byl jednoduchý – umožnic řidičům bezproblémový příjem DAB+ multiplexu Towercom na dálničním tahu z Trenčína do Žiliny. RTVS se při rozšiřování technologie zaměřuje na dálniční spojení ze západní na východní Slovensko, přičemž přirozený přesah ale mají některé vysílače i na české území.

RTVS se rozhodl technologii podpořit pomoci promo spotu, který bude vysílat nejen západoslovenská verze stanice Regina, ale také celostátní okruhy Slovensko, Devín, Rádio_FM a dále pro maďarskou menšimu určené rádio Patria; Radio Slovakia International a digitální stanice Litera, Junior a Pyramida. Doplňující informace včetně detailní mapy je možné najít na portálu cisteradio.sk nebo oficiálních webových stránkách rtvs.org.

autor: lukpo
Spustit audio

Související