Ruské programy u českých operátorů v problémech, TV1000 má chybný formát, Karusel nevysílá vůbec

29. červen 2022

Poslední ruské programy, které zůstaly po restrikcích Evropské unie vysílat v nabídkách českých operátorů, se potýkají s problémy. Dětská stanice Karusel, která je součástí T-Mobile TV, už minimálně dva týdny nevysílá. Na její programové pozici je umístěna pouze textová informace o výpadku. Operátor na dotaz o možném řešení nereagoval.

„Omlouváme se, přehrání tohoto pořadu není možné z důvodu výpadku signálu. Pořad nebude možné přehrát ani zpětně. Na odstranění chyby pracujeme,“ obsahuje obrazovka dětské televize Karusel textovou informaci, která je zde umístěna minimálně již druhý týden. Kromě českého textu je zde sdělení k dispozici také ve slovenštině díky sdílení kapacity se společností Slovak Telekom a v angličtině. Stanice je běžně k dispozici ve standardní kvalitě.

S distribučními potížemi se potýká i filmový kanál TV1000 Ruské Kino, který má v nabídce vícero operátorů působících v České republice. Namátkou se jedná kromě T-Mobile TV také o služby O2 TV nebo Vodafone TV. Program je již několik dní vysílán v chybném obrazovém formátu 4:3, který se používal pro starší zobrazovače. TV1000 Ruské Kino je k dispozici také ve vysokém rozlišení obrazu, tato verze ovšem není zpřístupněna českým operátorům.

autor: lukpo
Spustit audio

Související