Ruské programy vysílají na satelitu Astra volně více než týden, dlouho tu ale pravděpodobně nevydrží

27. srpen 2019

Na frekvenci nové ruské platformy určené zejména pro diváky v Německu jsou šířeny programy Kanal 5 Ukraine, STS International, CTV, Domashnyi International, Izvestia, Peretz International, REN TV, Shanson, Trofey a TV Centr.

K poměrně neobvyklému úkazu došlo v pátek 9. srpna na satelitní pozici 19,2 stupně východně, družice Astra. Objevilo se zde přibližně deset programů určených pro ruské a ukrajinské diváky. Tyto programy zde ale s velkou pravděpodobností dlouho v režimu free-to-air, tedy volně, nevydrží. Jsou totiž součástí multiplexu pro chystanou placenou platformu Kartina Satellite, obdobu již známé internetové služby Kartina TV.

Na frekvenci nové ruské platformy určené zejména pro diváky v Německu jsou šířeny programy Kanal 5 Ukraine, STS International, CTV, Domashnyi International, Izvestia, Peretz International, REN TV, Shanson, Trofey a TV Centr. Satelitní divák musí počítat s tím, že zkušební vysílání kanálů může být kdykoliv ukončeno, případně zakódováno. Programové pozice jsou označeny v závorkách dodatkem „test“ a použitým kódováním.

Parametry příjmu: Astra 1L (19,2 stupně východně), 11567/V, SR 23000, FEC 3/4, norma DVB-S2/8PSK, kódování (prozatím) žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio

Související