Saské Radio T z Chemnitzu rozšířilo distribuci, zachytitelné je i v Čechách

9. říjen 2023

V části Karlovarského a Ústeckého kraje je od druhé poloviny léta možné zachytit saskou nekomerční rozhlasovou stanici Radio T. Doposud vysílala pouze v lokálním DAB+ multiplexu pro Chemnitz, nově je k dispozici v celém tomto regionu.

Čtěte také

Dva desetikilowattové DAB+ vysílače v regionu Chemnitz nově šíří i saskou rozhlasovou stanici Radio T. Nekomerční vysílatel tak v této oblasti výrazně rozšiřuje svou dostupnost. Doposud byl k dispozici pouze v multiplexu DAB+ Chemnitz – Reichenhain s výkonem 2 kW na kanálu 5B. Aktuálně je k dispozici i v digitální síti Region Chemnitz na kanálu 8A, který disponuje hned dvěma lokalitami – Chemnitz – Geyer a Schöneck (Vogtland), oba s 10 kW ve vertikální polarizaci.

Webové stránky saského Radia T je možné najít na adrese https://2022.radiot-chemnitz.de/. Zde je k dispozici také online stream ve čtyřech zvukových kvalitách – od 64 kbps až po 256 kbps. Nonstop vysílání, které si mohou posluchači naladit v době od půlnoci do 24 hodin, tedy nonstop, zde také nechybí. Před vstupem do DAB+ bylo možné Radio T naladit pouze z FM kmitočtu 102,7 MHz, který má však díky svému výkonu pouze omezené pokrytí. Stanice působí i na sociálních sítích.

autor: lukpo
Spustit audio

Související