Sázka na spuštění Absolut Germany vyšla, daří se i stanici Absolut Bella

23. květen 2023

Aktuální výsledky poslechovostí v sousedním Německu, Mediální analýza Audio, ukázaly, že rozšíření portfolio společnosti Absolut Deutschland o nové digitální programy se vyplatilo. Uspokojující poslechovost přinesla nová stanice Absolut Germany, která obohatila síť Antenne DE v loňském roce, a další nárůst zaznamenal tematický program Absolut Bella.

„Už v loňském roce jsme byli nejrychleji rostoucí rozhlasovou společností v Německu a letos jsme byli schopni pokračovat v růstu. Jako nováček je zejména Absolut Germany pro naše portfolio skutečným obohacením – čísla ukazují, že Německo na tuto stanici čekalo a že naše odvaha byla odměněna,“ uvedl při příležitosti prezentace výsledků Mediální analýza 2022 Audio Mirko Drenger, výkonný ředitel společnosti Antenne Deutschland. Roste i poslechovost stanice Absolut Relax.

Na společnosnost Antenne Deutschland je napojené také ad.audio, prodejce reklamy na digitálních rozhlasových stanicích v Německu. V současné době patřící mezi nejvíce rostoucí subjekty ve své kategorii na trhu. ad.audio je aktuálně třetím největším prodejcem reklamy a oproti předchozímu měření zaznamenal nárůst o 7 procent v kategorii posluchačů mezi 14 až 49 lety. „Nabízíme reklamním společnostem největší komplexní nabídku DAB+ v Německu,“ sdělil generální ředitel Crispin Henke.

autor: lukpo
Spustit audio

Související