Stanice Absolut poslouchají přes DAB+ v Německu zejména lidé od 30 let

8. srpen 2022

Nejčastější posluchačskou skupinou rozhlasových stanic Absolut jsou u našich západních sousedů na platformě DAB+ lidé ve věku mezi 30 až 59 lety. Vyplynulo to z aktuální Mediální analýzy Audio II, která byla zveřejněna v polovině července. Většina stanic Absolut je šířena v celoplošné DAB+ síti Antenne Deutschland, Absolut Relax pak v nabídce DR Deutschland.

„Být jednou z nejrychleji rostoucích rozhlasových společností v Německu je velkým potvrzením naší práce a celého našeho týmu. Obzvláště mě těší, že doba poslechu našich fanoušků po celém Německu se opět výrazně prodloužila, což hovoří pro stabilní a udržitelný růst. Hudební výběr a informační mix jednotlivých stanic velmi přesně odpovídá potřebám posluchačů,“ uvedl generální ředitel Antenne Deutschland Mirko Drenger.

Tisková zpráva společnosti Antenne Deutschland nezmiňuje, kolik posluchačů mají stanice Absolut, nicméně pohled na detailní statistiky MA Audio II ukazuje, že jde o 226 tisíc lidí. Z větší části, v případě 52,7 %, jsou to muži, zbytek pak ženy. Nejsilnější zastoupení mají stanice ve skupinách mezi 50 až 59 a 60 až 69 lety, shodně okolo 22 %. Hlavní posluchačskou základnu mají stanice v Severním Porýní-Vestfálsku – téměř 33 %.

autor: lukpo
Spustit audio

Související