Schlager Radio opustilo multiplex COLOR DAB+

2. leden 2024

Německá rozhlasová stanice Schlager Radio se závěrem roku 2023 ukončila distribuci pro Prahu a střední Čechy. Program byl součástí sítě COLOR DAB+, kterou provozuje společnost JOE Media. Aktuálně je v multiplexu šířeno jedenáct stanic a jedna testovací pozice. Z německý programů už je zde šířeno pouze Schwarzwaldradio.

Čtěte také

Ke konci roku 2023 byla přerušena distribuce stanice Schlager Radio v multiplexu COLOR DAB+, který operuje na území Prahy a středních Čech s přirozenými přesahy do dalších regionů. Redakci portálu Digitální rádio tuto skutečnost potvrdil provozovatel sítě, společnost JOE Media. Podle šéfa firmy Miroslava Pýchy stojí za tímto krokem rozhodnutí majitele stanice. „Od Schlager Radia jsme dostali informaci, že se chtějí s distribucí soustředit už pouze na německý trh,“ konstatoval Pýcha.

Schlager Radio bylo vedle Schwarzwaldradia jednou ze dvou rozhlasových stanic, které v síti COLOR DAB+, ale i v celé nabídce českého digitálního pozemního vysílání, zastupovaly německou stopu. Část posluchačů o Schlager Radio nepřijde. Stanice je od loňského jara součástí rozhlasové sítě Sachsen K12A, která je zachytitelná i na omezeném území Česka, dále od hranic je však nutná externí anténa pro III. pásmo. Schlager Radio je možné nadále poslouchat online.

autor: lukpo
Spustit audio

Související