Rozhlasová stanice Black Hornet oficiálně v multiplexu COLOR DAB+

26. říjen 2023

Brněnská společnost Black Hortnet Production, za kterou stojí v pozici jediného jednatele a zároveň i společníka dvaapadesátiletý František Krása, vstoupila se svou novou digitální stanicí do digitálního vysílání DAB+ v Praze a středních Čechách. Chystaný krok oficiálně posvětila tento týden na svém posledním zasedání RRTV.

Čtěte také

Black Hortnet je třináctou programovou pozicí v multiplexu COLOR DAB+, který lze naladit v Praze a středních Čechách s přirozenými přesahy do dalších regionů na kanálu 7C. Rozhlasová stanice si klade za cíl oslovit zejména fanoušky tvrdších rockových žánrů, kteří na stávajících, podobně orientovaných programech nebudou uspokojeni. V dotčených oblastech je možné rádio Black Hornet naladit ze dvou vysílačů – Rošického stadion (Praha) a Lbosín (Benešovsko).

Nabídka rockových rádií v DAB+ už je poměrně bohatá, nicméně je soustředěna zejména právě do středních Čech. Sám podnikatel Mirek Pýcha, který stojí za multiplexem COLOR, provozuje Hey rádio, jenž šíří i z některých FM vysílačů po celé republice. Součástí jeho sítě je i projekt Rádia Sázava, který některými žánry inklinuje také k rocku. Součástí multiplexů ČRa DAB+ a RTI cz je Rádio Beat, experimentální nabídka PD DAB+ pak šíří Čas Rock. Do DAB+ plánuje vstoupit i Rock rádio.

autor: lukpo
Spustit audio

Související