Schwarzwaldradio prodloužilo smlouvu pro celoplošnou DAB+ distribuci v Německu

21. duben 2022

Soukromá německá rozhlasová stanice Schwarzwaldradio bude i v následujících letech součástí celoplošné digitální distribuce DAB+ v Německu. Prodloužení stávající dohody si zajistil provozovatel stanice u společnosti Media Broadcast. Stanice je součástí multiplexu DR Deutschland.

Prodloužení distribuční smlouvy potvrdil provozovatel stanice německému portálu Satellifax. Generální ředitel Schwarzwaldradia Markus Knoll nespecifikoval, na kolik let je tato dohoda aktuální, označil ji však za dlouhodobou. Stanice je v tomto multiplexu k dispozici například vedle okruhů rozhlasové rodiny Deutschlandradio a programů sunshine live, Energy nebo Schlagerparadies. Digitální síť fungující na kanálu 5C má velký přesah i na území Čech.

Schwarzwaldradio se díky fanouškovské základně v Česku dostalo i do jednoho z místních rozhlasových multiplexů. Stanice je od 17. listopadu loňského roku, kdy síť odstartovala, součástí programové nabídky COLOR DAB+. Obě strany se na distribuci dohodly a stanice je tak na území Prahy a středních Čech s přirozeným přesahem řádně šířena. Svou oblibu si získala zejména díky širokému hudebnímu playlistu včetně raritních oldies skladeb.

autor: lukpo
Spustit audio

Související