Severočeská Milešovka už nešíří signál DAB+, operátor Teleko digital změnil vysílací kótu

12. prosinec 2019

Změnu oznámil operátor ve stručném statusu na sociální síti Facebook. Podle spolupracovníka naší redakce došlo k úbytku signálu v západní části Ústeckého kraje a ke zlepšení pokrytí směrem na Prahu.

Příbramská společnost Teleko digital už nešíří signál pozemního rozhlasu DAB+ ze severočeské kóty Velemín – Milešovka. Operátor to oznámil ve stručné zprávě na sociální síti Facebook. Zájemci mohou nově naladit stejný multiplex z kóty Kukla. Výkon vysílače je nadále 1 kW. V souvislosti se změnou stanoviště vysílače na kanálu 6D lze očekávat změnu pokrytí této sítě, kterou zaznamenají majitelé DAB+ rádií zejména dále od něj.

„Drobná změna znamená významnou změnu pokrytí v Ústeckém a částečně i středočeském kraji. Podepisuje se na tom snížení výšky umístění anténního systému o cca. 150 metrů i změna vyzařovacího diagramu. Porovnání původního a nového stavu ukazuje úbytek pokrytého území v západní části Ústeckého kraje a naopak výrazně lepší pokrytí směrem ku Praze. Nový anténní systém využívá dle ČTÚ plného výkonu v rozsahu azimutů 130 - 320 stupňů,“ uvedl na Facebooku spolupracovník naší redakce Karel Mikuláštík.

autor: lukpo
Spustit audio

Související