Severoněmecké Radio Lübeck vstoupilo na platformu DAB+

5. srpen 2020

Stanice nabízí ve svém programu kombinaci hudby a mluveného slova s fokusem na daný region. Rozhlasový program se stal součástí místního DAB+ multiplexu Lübeck K9D.

Součástí programové nabídky severoněmeckého rozhlasového multiplexu Lübeck K9D se stala komerční stanice Radio Lübeck. V digitální síti jí byla vyhrazena datová kapacita 72 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. Dále jsou v tomto rozhlasovém multiplexu k dispozici například programy Antenne Sylt, Radio Hamburg, Hamburg Zwei, Lübeck FM nebo Schlager Radio B2. Celkem je tato digitální síť obsazena sedmi programy, v plánu je zařazení dalších tří. Severoněmecké město pokrývá dvoukilowattový vysílač.

„Konečně můžeme doručit všechny zprávy a informace z naší domoviny a samozřejmě náš populární hudební mix více než půl milionu obyvatelům v oblasti, kde je náš program k dispozici digitálně,“ uvedl při této příležitosti programový ředitel Christian Panck. „Tam, kde je Lübeck, musí být přítomno také Radio Lübeck. Jsme velmi rádi, že i přes nesmírně obtížné období jsme se zapojili do víceletého testu DAB+, který realizuje mediální úřad pro Hamburk a Šlesvicko-Holštýnsko,“ uvedl generální ředitel stancie Matthias Hawerkamp.

autor: lukpo
Spustit audio

Související