Severoněmecký veřejnoprávní rozhlas NDR spustil nový DAB+ vysílač v Dolním Sasku

16. srpen 2019

Součástí multiplexu jsou stanice NDR 1 Niedersachsen, NDR 2 Niedersachsen, NDR Kultur, NDR Info Niedersachsen a N-JOY. Kromě toho si mohou majitelé DAB+ přijímačů naladit také výhradně digitální okruhy NDR Plus, NDR Blue a NDR Info Spezial.

Ve středu 24. července byl uveden do provozu nový DAB+ vysílač veřejnoprávního multiplexu NDR v dolnosaském městě Stade. Jedná se celkem o druhou lokalitu, která šíří signál digitální sítě NDR NDS na kanálu 9B. Výkon vysílače je 8 kW, použita je tradičně vertikální polarizace. K signálu DAB+ multiplexu se nyní dostane nejen několik desítek tisíc lidí v tomto regionu, ale například i obyvatelé sousedních oblastí Rotenburg a Cuxhaven.

Součástí multiplexu jsou stanice NDR 1 Niedersachsen, NDR 2 Niedersachsen, NDR Kultur, NDR Info Niedersachsen a N-JOY. Kromě toho si mohou majitelé DAB+ přijímačů naladit také výhradně digitální okruhy NDR Plus, NDR Blue a NDR Info Spezial. Všechny programy jsou v digitální síti k dispozici se špičkovou zvukovou kvalitou 96 kbps při použití kódování HE-AAC, verze 1. K dispozici jsou pochopitelně i doplňkové služby, jako je například slideshow obsahující fotky moderátorů, náhled právě hraných skladeb apod.

autor: lukpo
Spustit audio

Související