Signál Rádio chce v DAB+ oslovit především řidiče, do multiplexu Českých Radiokomunikací se nechystá

2. červen 2022

Rozhlasová stanice Signál Rádio vidí potenciál vstupu na digitální platformu DAB+ zejména u řidičů. Skupina Radio United, jejíž je tento program součástí, to uvedla ve čtvrtek 1. června v tiskové zprávě. Signál Rádio je součástí multiplexu operátora RTI cz od května, oficiálně však oznámilo vstup do této programové nabídky až začátkem následujícího měsíce.

„Přechod do digitálního prostředí vnímáme jako možnost oslovení větší cílové skupiny posluchačů rádia Signál. Podle průzkumu víme, že se jedná o produktivní cílovou skupinu obyvatelstva ve věku 35–55 let, která často poslouchá rádio za volantem svého automobilu (…), kde je možné poslouchat právě digitální vysílání rádia v regionech mimo pokrytí FM signálem,“ uvedl Martin Hroch, generální ředitel Radio United Broadcasting.

Stanice se programově zaměřuje na hity 80. let. Ve vysílání nechybí ani rozhovory, reportáže a lokální informace z Prahy, středních Čech, Plzeňska, Karlovarska, Českobudějovicka a Brněnska. To se ale pochopitelně týká pouze FM vysílání, na DAB+ platformě regionalizace neprobíhá. Signál Rádio je součástí multiplexu RTI cz, do sítě ČRa DAB+, jak uváděla chybně tisková zpráva, se tento program nechystá. Kromě Ostravy by šíření nedávalo smysl.

autor: lukpo
Spustit audio

Související