Vybrané FM kmitočty Signál Rádia obsadí od 1. dubna Rádio Spin, DAB+ je pro stanici novou technologií

31. březen 2022

Komerční rozhlasová stanice Rádio Spin začne vysílat od dnešní půlnoci v dalších regionech Čech. K expanzi využije některé FM kmitočty rozhlasové stanice Signál Rádio, která taktéž patří do mediální skupiny Radio United Broadcasting. V Praze a středních Čechách vysílá stanice také digitálně v multiplexu COLOR DAB+. Tuto experimentální distribuci bude provozovatel vyhodnocovat.

Čtěte také

Ke změně v FM vysílání dojde o půlnoci z 31. března na 1. dubna. Po expanzi do dalších regionů Čech a na Vysočinu se bude snažit Rádio Spin oslovit posluchače novým slogan „Nejvíc rapu v republice“. Stanice je určená programově zejména pro mladé a studenty. V souvislosti vstupů do regionů bude probíhat kampaň v jednotlivých městech. Program stanice se měnit nebude, vysílání tedy bude nadále rozděleno do známých tematických bloků se stejnými moderátory.

Rádio Spin je svým zaměřením v tuzemském VKV éteru unikátní. Stanice hraje hip hop, rap, R'n'B s důrazem na česko-slovenskou hudební scénu, playlist tuzemských skladeb tvoří 40 procent. Stanice slaví 15 let, hraje starou i novou školu, tedy tzv. oldschool a newschool. K dispozici bude i regionální odpojování rozdělené na šest mutací. Posluchači v multiplexu COLOR DAB+ budou moci stanici poslouchat ve verzi „Rádio Spin Web Side“, která bude k dispozici také online.

Nové vysílače Rádia Spin

Roman Blinka, ředitel stanice Rádia Spin, portálu Digitální rádio sdělil, že v současné době je pro stanici prioritou expanze v FM pásmu, DAB+ už je však součástí distribučního mixu. „Pokrytí v DAB+ budeme vyhodnocovat, je to pro nás nová technologie,“ konstatoval Blinka. V souvislosti s plány Českého telekomunikačního úřadu na provoz nových DAB+ sítí, nechtěl šéf stanice komentovat, zdali se tohoto tendru účastní. ČTÚ předpokládá, že tento krok by měl proběhnout v letošním roce.

autor: lukpo
Spustit audio

Související