Nefunguje vám Signál Rádio v DAB+? Je nutné přeladit přijímač

27. květen 2022

Společnost RTI cz dnes provedla rekonfiguraci svého DAB+ multiplexu, která spočívá ve změně parametru PID pro rozhlasovou stanici Signál Rádio. Operátor na sociální síti Facebook upozornil, že z tohoto důvodu je nutné přepnutí programu na novou pozici, případně jeho přeladění.

Signál Rádio bylo do DAB+ multiplexu RTI cz zařazeno minulý týden jako osmá stanice. Rozhlasová skupina Radio United už v této síti šířila Radio 1 a Radio Beat. Signál Rádio je tak třetím programem tohoto mediálního domu. Lze předpokládat, že ke změně parametru PID dochází na základě požadavku od Českého telekomunikačního úřadu. Stejně měnila nedávno Radio United parametr svých stanici i v konkurenční síti COLOR DAB+.

Operátor RTI cz působí se svým rozhlasovým multiplexem výhradně v Čechách. Signálem obhospodařuje zejména západ a jih republiky, dále také střední Čechy a Prahu. V jeho DAB+ síti jsou šířeny kromě tří výše uvedených stanic, tedy Signál Rádia, Radia 1 a Radia Beat dále také Rádio Proglas, DAB Plus TOP40, Rádio Ukrajina a pochopitelně také Český rozhlas Karlovy Vary. Dlouhodobě aktuální seznamy DAB+ naleznete v naší příloze.

autor: lukpo
Spustit audio

Související