Skupina Bauer Media chystá další omezování AM vysílání

8. prosinec 2023

Rozhlasová skupina Bauer Media vypne ve Velké Británii další vysílače na analogových středních vlnách. Informuje o tom portál RadioToday. Týká se to konkrétně vysílačů v Newcastlu a South Yorkshire spolu s Downtown Radio v Severním Irsku.

Čtěte také

Podle seznamu zveřejněného portálem RadioToday by mělo být vypnuto celkem deset středovlnných kmitočtů. Skupina Bauer Media tak ve Velké Británii pokračuje v omezování AM distribuce, kterou navazuje na rok 2021, kdy byl ukončen provoz středisek Lancashire, Manchester, Leeds a Humberside, která opět šířila rozhlasovou stanici Greatest Hits Radio. Z tamních rozhlasových stanic už výrazně omezilo původní vysílání také Absolut Radio.

Vypinání AM vysílačů je trendem, který prostupuje Evropou napříč zeměmi. Výjimkou není v tomto směru ani britská veřejnoprávní instituce BBC. Vysílatel omezoval nejen regionální programy, jako je například BBC Radio Scotland, ale také celostátní okruhy BBC Radio 5 Live nebo BBC Radio 4. Vysílání v pásmu dlouhých a středních vln ukončil se závěrem roku 2021 i Český rozhlas, rok poté následoval i Rozhlas a televize Slovenska.

autor: lukpo
Spustit audio

Související