Šlágr 2 začal vysílat ve vysokém rozlišení, v obrazové kvalitě doplnil Šlágr Premium

22. prosinec 2020

Ve standardní kvalitě obrazu zůstává v tuto chvíli vysílat už pouze vlajkový kanál Šlágr TV. Ve vysokém rozlišení mohou program Šlágr 2 sledovat klienti služby SledováníTV. Dá se předpokládat, že se dostupnost vyšší obrazové kvality bude rozšiřovat.

Hudební a teleshoppingová televize Šlágr 2, která je zejména orientována na českou dechovku a lidovou muziku, je nově k dispozici ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). V této kvalitě ji do své nabídky zařadila on-line služba SledováníTV. Program byl k dispozici v nabídce operátora pouze ve standardní kvalitě, následně byl vyřazen a nahrazen HD verzí programu Šlágr Premium. Jakmile byl k dispozici v rámci distribuce Šlágr 2 HD, stanice se do nabídky opět vrátila. V SD rozlišení tak překvapivě zůstává pouze samotná Šlágr TV.

Šlágr 2 byl vedle Šlágr TV určený pro volnou distribuci. Stanice byla k dispozici v Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací a přechodovém multiplexu 12 téhož operátora. Po ukončení přechodu na DVB-T2 byla existence řady místních multiplexů ukončena a spolu s ní proběhlo i odpojení tohoto programu. Provozovatele Šlágr TV navíc dohnaly dlouholeté finanční problémy a rozešel se s operátorem ve zlém. Stanice tak našla prozatímní útočiště v konkurenčním multiplexu 24 Digital Broadcasting, Šlágr 2 se však již do DVB-T2 nevrátil.

autor: lukpo
Spustit audio

Související