Šlágr Muzika nově jako Šlágr Originál, název změnil i kabelový Šlágr 2

1. prosinec 2021

V portoliu kanálů hudebníka a podnikatele Karla Peterky došlo od středy 1. prosince k dalším změnám. Zaznamenat je mohou jak diváci terestrického vysílání, tak placených služeb. Novinky se týkají stanic Šlágr Muzika a Šlágr 2.

Hudební stanice Šlágr Muzika se od středy 1. prosince změnila na Šlágr Orignál. Jde již o několikátou programovou změnu v portfoliu kanálu Karla Peterky, která souvisí s přesunem televizních licencí ze Česka na Slovensko. Nad aktivitami Peterky už nyní dohlíží tamní regulátor. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání sice ještě ve své online databázi eviduje kanály Šlágr TV a Šlágr 2, ani jeden z nich však již nevysílá. Licence časem pozbydou platnosti.

Šlágr Originál (dříve Šlágr Muzika) je k dispozici prostřednictvím DVB-T2 multiplexu 24 společnosti Digital Broadcasting a také v placených službách. Šlágr 2, který byl dříve k dispozici i na pozemní platformě, se nyní identifikuje jako Šlágr Muzika. V praxi jde de facto pouze o kosmetickou změnu, na vysílání se de facto vůbec nic nemění. V původní podobě zůstává zachováno šíření kanálu Šlágr Premium. Své vysílání zároveň ukončila stanice Klenot TV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související