Šlágr TV a tematické klony Novy i z vysílače Lysá hora, odstartoval tu DVB-T2 multiplex 24

19. říjen 2020

Nový vysílač je umístěn na budově Horské služby, nedaleko od objektu Českých Radiokomunikací. Multiplex šíří signál z této lokality na kanálu 45 a ČTÚ operátorovi povolil maximální vyzářený výkon 10 kW s horizontální polarizací.

Společnost Digital Broadcasting dnes, v pondělí 19. října, uvedla do provozu další z vysílačů DVB-T2 multiplexu 24. Jedná se o kótu Frýdek-Místek – Lysá hora, která operuje na kanálu 45. Podle databáze ČTÚ byl maximální vyzářený výkon vysílače stanoven na 10 kW v horizontální polarizaci, firma v tiskové zprávě tyto parametry neuvedla. Dle mapy, kterou zveřejnil operátor, je vysílač umístěn na budově Horské služby, Krásná 340. Součástí multiplexu 24 jsou mj. Šlágr TV, JOJ family, Prima Comedy Central a stanice skupiny Nova.

„Spuštěním dalších lokalit v Moravskoslezském kraji, ve standardu DVB-T2/HEVC, jsme navázali na přechod z Vysílací sítě č. 4 (DVB-T) na Vysílací síť „24 (DVB-T2) a spouštěním dalších lokalit plníme to, co jsme slíbili, zlepšujeme tak významně pokrytí této vysílací sítě, přičemž celkové pokrytí Vysílací sítě „24“ k dnešnímu dni dosáhlo hodnoty 96,2 % obyvatel. Naším strategickým cílem je (…) i nadále zvyšovat, jak pokrytí, tak i penetraci námi vysílaných televizních programů,“ uvedl jednatel společnosti Radim Pařízek.

autor: lukpo
Spustit audio

Související