Šlágr TV končí v pozemním vysílání, naznačil hudebník Peterka, platíme za něj miliony měsíčně

27. srpen 2020

Karel Peterka se ve vysílání zcela otevřeně rozmluvil o tom, že před třemi lety uzavřel s Českými Radiokomunikacemi údajně nevýhodnou smlouvu týkající se právě distribuce signálu v DVB-T2, stanovené podmínky ovšem nebyl schopen dostát.

Podnikatel a hudebník Karel Peterka ve středečním večerním programu Šlágr TV naznačil, že stanice skončí v blízké době v pozemním vysílání DVB-T a DVB-T2 a bude se spoléhat pouze na kabelovou a satelitní distribuci. „Dědečkové a babičky nemají Šlágr dvojku a možná brzo nebudou mít ani jedničku. Nemá cenu si hrát na něco jiného,“ uvedl mimo jiné Peterka, který se divákům svěřil s tím, že ve stávajícím obchodním modelu není vysílání televize ufinancovatelné.

Karel Peterka, který Šlágr TV založil před osmi lety, prozradil, že distribuce signálu stojí televizi měsíčně přibližně čtyři miliony korun, přičemž z reklamy má za stejné období údajně zisk pouze dvě stě tisíc. Šlágr TV tak sice týmem a prostory funguje jako malá televize, ale nákladově patří mezi ty velké. Peterka se ve vysílání zcela otevřeně rozmluvil o tom, že před třemi lety uzavřel s Českými Radiokomunikacemi údajně nevýhodnou smlouvu týkající se právě distribuce signálu v DVB-T2, stanovené podmínky ovšem nebyl schopen dostát.

Čtěte také

„Jeden velký mediální dům nás měl obchodovat, ale nedopadlo to a od té doby se trápím. Trápím se dost dlouho a je to na mě vidět a nejsem schopen dostát tomu, co jsem podepsal, protože ve chvíli, kdy se nedostanete do toho obchodního balíku, tak se to nedá. Reklam máme hodně, ale jsou za nevýhodné ceny,“ uvedl v emotivní promluvě k divákům zakladatel Šlágr TV. Aby televize mohla fungovat, musela podle Peterky vysílat jak reklamu, tak teleshopping domluvených firem, tak i prodej CD a DVD nosičů. I přesto to podle jeho slov nestačilo.

„K radosti různých skupin jsme se dostali do stavu, kdy se musíme rozhodnout. Partner, který nás šíří (České Radiokomunikace, pozn. red.), nám dal ultimátum do čtvrtka a řekl nám, že pokud nesplníme podmínky, které splnit nemůžeme, protože na ně nemáme, tak naše vysílání vypne. Snažil jsem se osm let o to, aby se to nestalo, bohužel to tak teď je,“ uzavřel Peterka. Vysílání v placených nabídkách jako je kabelová televize a satelit má nadále pokračovat. V přípravě je nadále i nová stanice Šlágr Premium, která měla být určena původně pro slovenský trh a fungovat jako placená.

autor: lukpo
Spustit audio

Související