Sledovanost stanice TVP Sport se po vstupu do polského multiplexu 8 výrazně zvýšila

3. květen 2019

Ve skupině diváků od 16 do 49 let je aktuální podíl stanice jedno procento, což je oproti loňskému roku nárůst sledovanosti o 700 %. Program přináší řadu atraktivních sportů a je šířen volně ve vysokém rozlišení.

Výrazný nárůst sledovanosti zaznamenala za posledních několik měsíců polská veřejnoprávní televize TVP Sport, která na konci loňského roku vstoupila vedle stanice TVP Rozrywka do tamního DVB-T multiplexu 8. Informoval o tom portál Wirtualnemedia.pl. Zatímco na jaře loňského roku měl program podíl na publiku (share) pouze 0,238 % u diváků starších 4 let, aktuálně je to 1,207 %. Meziroční nárůst je tak rekordní – o více než 400 %. Stanice TVP Sport má jako jediná z takovýchto tematických stanic podíl nad 1 %.

O 700 % pak narostla sledovanost stanice TVP Sport v hlavní divácké skupině, tedy mezi lidmi ve věku od 16 do 49 let, a to z 0,13 % na 1,04 %. Diváci, kteří chtějí sledovat tuto stanici v rámci bezplatné pozemní nabídky, si ale musí pořídit speciální anténu. Multiplex 8 vysílá ve III. pásmu, tedy stejně jako digitální rozhlas DAB+. TVP Sport je v této pozemní síti dostupný ve vysokém rozlišení obraz (HDTV) a nabízí divákům řadu atraktivních disciplín – hokej, fotbal, tenis nebo závody formule 1. Některé vysílače mají přesah i na české území.

autor: lukpo
Spustit audio

Související