Slovenská celoplošná televize Slovan získala licenci, projekt vzbuzuje řadu otázek

13. září 2018

Podle mediální analytičky a novinářky Miroslavy Kernové zakládá zpravodajskou stanici člověk, který se v televizní branži vůbec nepohyboval. Budoucí provozovatel tvrdí, že kanál má nabídnout informace bez cenzury.

Na Slovensku by měla začít vysílat v příštím roce nová zpravodajská televize Slovan. Potřebné oprávnění získal její stejnojmenný provozovatel od Rady pro vysílání a retransmisi. Podle portálu O médiách.com, za kterým stojí známá slovenská novinářka a mediální analytička Miroslava Kernová, vzbuzuje projekt řadu otázek a nejasností. Majitel a jednatel firmy Peter Kotlár například vůbec neodpověděl na to, proč televizi zakládá, případně zdali bude podobná kontroverznímu projektu dnes již neexistující stanice IN TV.

„Televize má v záměru snahu o decenzurování vstupních informací a poskytnout slovenskému občanu necenzurované zprávy, bez vlivu mocenských elit a oligarchů. V dnešní době jde o nezbytně nutný zdroj související s blížícími se volebními obdobími, jakož i potřebu poskytnout prostor nově se objevujícím politickým subjektům,“ uvedl Kotlár, který chce novou celoplošnou stanici, za níž údajně stojí pouze on, spustit na jaře příštího roku. Sídlo stanice má být ve slovenském městě Martin. Samotný Peter Kotlár se v televizním byznysu nikdy nepohyboval.

autor: lukpo
Spustit audio

Související