Slovenské Rádio Mária začalo vysílat v DAB+, naladíte ho i na omezeném území Česka

12. srpen 2020

Provozovatel slovenské verze na webu uvádí, že Radio Maria je dnes globálním fenoménem a stalo se nejznámější katolickou rozhlasovou stanicí na celém světě. Dnes je k dispozici ve více než sedmi desítkách regionů.

Slovenská rozhlasová stanice začala vysílat v DAB+ multiplexu společnosti Towercom. Jedná se konkrétně o vysílače Bratislava – Kamzík, Banská Bystrica – město, Košice – Heringeš, Žilina – Krížava a Dunajská Streda – město. Distribuce signálu je zajištěna ve spolupráci se společností AVIS. Díky přeshraničnímu zásahu DAB+ ze Slovenska je možné toto vysílání naladit i na omezeném území Česka. Jedná se zejména o vybrané moravské regiony. O novince informoval operátor Towercom na sociálních sítích.

Provozovatel slovenské verze na webu uvádí, že Radio Maria je dnes globálním fenoménem a stalo se nejznámější katolickou rozhlasovou stanicí na celém světě. Skromné ​​začátky Radia Maria byly v místní italské farnosti Arcellasco, v provincii Como, v osmdesátých letech 20. století, díky obrovské popularitě se však postupně stala celoplošnou stanicí. Brzy šíření Radia Maria zaznamenalo rozvoj stanic v jiných částech světa, včetně mnoha zemí v Africe, Jižní Americe, Asii a Oceánii. Dnes je k dispozici ve více než sedmi desítkách regionů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související